• Oranje boven

  Natuurlijk kleurt heel Nederland vandaag oranje. En dat is prachtig! De kleur oranje staat voor veel eigenschappen, die de Koning zeker nodig zal hebben de komende jaren.
  Oranje is een opwekkende kleur. Het staat voor geluk, creativiteit, energie, spontaniteit en een positieve kijk op het leven. Het biedt emotionele kracht in moeilijke tijden en geeft ons de veerkracht, om ons te herpakken bij teleurstellingen of verdriet. Het is dan ook een geweldige kleur, om in economisch moeilijke tijden gemotiveerd te blijven en de zonnige kant van het leven te blijven zien.
  Daarnaast wordt oranje vaak gebruikt om onze aandacht te trekken, zowel in reclames als in het verkeer.

  Oranje staat ook voor warmte, openheid, enthousiasme en warmte. Het is de kleur van de sociale communicatie, het stimuleert mensen om na te denken en met elkaar in gesprek te gaan. Onze eetlust wordt geprikkeld door oranje. De combinatie van het stimuleren van een goed gesprek en de eetlust is dan ook perfect voor restaurants. Daarom zie je hier vaak oranje of een afgeleide daarvan, zoals abrikoos of terracotta. Dit kun je natuurlijk ook omdraaien: als je probeert gewicht te verliezen kun je oranje dus beter niet in je keuken of je eetkamer toepassen.

  Meer oranje vind je op ons pinboard op pinterest: oranje
  0 reacties → Oranje boven

  Een reactie posten