• Milaan: beurs en Rosanna

  Als haringen in een ton reizen we met de metro op dag twee naar de beurs. Het is ongelofelijk druk. We beginnen bij onze favoriete hal: Salone Satelite, waar nieuwe ontwerpers van over de hele wereld hun producten vaak het eerst voor een groot publiek showen. Heel inspirerend om te zien.

  Daarna nemen we enkele 'design' hallen, waar grote namen zoals Kartell, Vitra, Morosso en Missoni staan.

  Aan de ene kant is het leuk om op deze beurs nieuwe dingen te zien. Maar tegelijkertijd zien we ook veel bevestiging. Een aantal thema's uit eerdere versies van ons Co-okBook zijn duidelijk aanwezig in verschillende collecties. Daarover later meer.

  Na de beurs gaan we naar de sfeervolle binnenplaats van Rosanna Orlandi. Hier nemen we eerst even wat te eten. Het leuke bij Rosanna is dat een aantal oudere vrouwen uit de buurt voor de catering zorgen. Heerlijke Italiaanse hapjes staan er. De kassa wordt door dezelfde vrouwen bediend. Ze nemen er alle tijd voor.

  We fotograferen er net als iedereen de prachtige lampjes uit Peru, gemaakt van plastic flessen. Ook de gedekte tafel van Scholten en Baijings is mooi, de kommetjes compleet met lipstick.

  Hieronder een impressie van de dag, die we afsloten bij Obika met verrukkelijke mozzarella. Morgen Ventura Lambrate!

  0 reacties → Milaan: beurs en Rosanna

  Een reactie posten