• Vilt van Beatrice Waanders

  Wat een verrassing! Het is alweer even geleden, maar een paar jaar geleden kwamen wij onverwacht terecht in het Rotterdamse atelier van Beatrice Waanders. Beatrice maakt sinds 2008 prachtige kleden, poefjes en kussens van oude, vergeten Europese schapensoorten, maar ook van konijnen, geiten en alpaca's. Ze gebruikt daarvoor de natuurlijke kleuren van de wol, dus zonder het materiaal te verven. Haar collectie biedt dan ook een rijke schakering aan wolwitten, bruinen, grijzen en zwarttinten.


  Beatrice reist heel Nederland door, op zoek naar de mooiste wolsoorten. Vaak belandt ze bij hobby boeren en schaapherders, die deze eeuwenoude schapenrassen met veel liefde en toewijding in ere houden. Op deze manier is de lijn van dier in de wei naar de plaid op je bank heel kort en overzichtelijk. Een mooi voorbeeld van de huidige trend waarin ecologisch en lokaal produceren weer volop in de belangstelling staan!

  Door verschillende soorten wol, maar ook mohair of zijde te gebruiken, hebben de kleden van Beatrice soms lange, zachte haren, soms krulletjes of andere bijzondere structuren. Geen wonder, dat er ook al mode-ontwerpers zijn die hun weg naar haar atelier gevonden hebben...

  De gebruikte foto's zijn van Beatrice Waanders van the Soft World.

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: vilt

  0 reacties → Vilt van Beatrice Waanders

  Een reactie posten