• Koper

  Hoe lang duurt het soms voordat een trend echt doorzet? Dat is een van de vragen die wij onszelf regelmatig stellen. In ons trendboek voor Winter 2008, dat wij maakten in 2006, hadden wij een thema dat Candlelight Copper heette. Een thema waarin koper werd gebruikt op een nieuwe, frisse manier. In deze sfeer werd het “ouderwetse” koper gebruikt voor moderne vormen. Daarbij kwam de inspiratie van simpele gebruiksvoorwerpen zoals je die op een boerderij tegenkomt.
  Wij werden hiertoe onder andere geïnspireerd door Tom Dixon. Hij maakte in 2005 zijn eerste serie “copper shades”, prachtige hoogglans koperen lampen die op dat moment alle aandacht kregen op de beurs in Milaan. De afgelopen jaren ontwierp hij nog veel meer koperen producten voor zijn collectie. 
  In de jaren die volgden, zagen we steeds weer en steeds meer koper: koperen fietsen, schalen, koperkleurige kussens, kerstballen en nog veel meer. 
  Uiteindelijk heeft het nog vrij lang geduurd, voordat dit materiaal echt bij het grote publiek populair werd. Maar nu is er ook geen houden meer aan. We zagen afgelopen week op de Ambiente in Frankfurt zoveel koper! In de vorm van kandelaren, schalen, fietsen, bestek, pennen, kerstballen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Koper is hot. En dat blijft het nog wel even.
  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: koper

  0 reacties → Koper

  Een reactie posten