• Milaan: Lambrate en Moooi

  Vandaag schijnt de zon, we gaan richting Lambrate. Op dit oude industrie terrein staan zo veel Nederlandse ontwerpers, dat je geneigd bent iedereen in het Nederlands aan te spreken.

  We merken elke keer weer, dat we zelf ook het meest enthousiast worden van de Nederlandse ontwerpen. Blijkbaar sluit dat toch het meest aan bij ons eigen smaakgevoel.

  In Lambrate presenteren ook veel kunst en design scholen zich. Daar is het niveau heel wisselend. We zien producten, die ons erg doen denken aan ontwerpen van anderen. Aan de andere kant zijn er juist ook hele vernieuwende ideeën.

  Veel 3D-printing, of vormen waarbij de ene kant strak afgewerkt is en de andere nog ruw is van de mal. Bijzondere constructies van dun hout, waarbij de flexibiliteit tot het uiterste wordt getest in hele dunne, fragiele latjes. En marmer, marmer, marmer. En koper, koper, koper...

  Lambrate is en blijft één van onze favoriete plekken in Milaan. Wanneer we alles gezien hebben, nemen we de taxi richting Porta Venezia. We willen de presentatie van Moooi nog zien. Die stelt ons zeker niet teleur, alhoewel de fotografie van Erwin Olaf ons zo raakt, dat de ontwerpen van Moooi er een beetje bij in het niet vallen.

  Redelijk uitgeput laten we ons in het restaurantje tegenover Moooi in de stoelen vallen. Het was een heerlijke dag. Hieronder opnieuw een aantal indrukken uit zonnig Milaan.

  0 reacties → Milaan: Lambrate en Moooi

  Een reactie posten