• Woonstijl: industrieel

  Misschien herkennen jullie het gevoel, dat trends zich herhalen. Maar als je terug wilt grijpen naar oude producten of kleding, dan is het het vaak “net niet helemaal”. Dit komt door een andere combinatie van vormgevingsaspecten. Daarmee bedoelen we de vormgeving, materiaalkeuze, en decoratie van een product. Zaken die in onze trendboeken altijd aan bod komen. Trends zijn vaak een nieuwe combinatie van vormgevingsaspecten. De ene keer worden basisvormen gecombineerd met romantische prints, terwijl dezelfde soort prints gecombineerd met landelijke vormgeving, voor een andere woonsfeer zorgen. Dit verklaart de continue veranderingen die binnen trends optreden. Er ontstaan telkens nieuwe combinaties, afhankelijk van de tijdsgeest. 

  We zullen de komende tijd een aantal vormgevingsaspecten van verschillende woonstijlen nader verklaren. Wat is nu eigenlijk landelijk? Wat verstaan we onder industrieel? We proberen ze zo puur mogelijk weer te geven.

  We kunnen een periode achter ons laten waarin er heel veel vormgevingsaspecten gemixt werden. Nu komen we in een rustiger vaarwater waarin duidelijkere woonstijlen neergezet worden. Hierin vinden minder verschillende vormgevingsaspecten tegelijkertijd hun plek binnen een thema. Dit schept de rust en duidelijkheid waaraan de consument op dit moment behoefte heeft. Eén ding is zeker, ook deze ontwikkeling zal van tijdelijke aard zijn. En juist die zekerheid maakt ons vak zo afwisselend en boeiend. 

  Laten we beginnen met de vormgevingsaspecten van een van de woonstijlen die wij hebben gedefinieerd: Industrieel 
  Sfeer
  Een industrieel interieur heeft vaak een hele sobere sfeer, ruimten zijn verstoken van allerlei opsmuk. Soms zijn leidingen en constructies zichtbaar. Ook worden regelmatig oude industriële materialen of bouwmaterialen toegepast, zoals steigerplanken of metalen buizen. 

  Vormgeving
  De vormgeving is eenvoudig, geometrisch en heeft vaak een duidelijk zichtbare constructie. Vorm volgt functie is één van de pijlers van industrieel design. 
  Materialen
  Industriële materialen zijn meestal stevig en solide. Denk aan metaal, hout, steen, beton, glas, karton of canvas. 
  Decoratie
  Deze stijl heeft weinig tot geen versiering. Als er decoratie wordt toegepast, is deze vaak functioneel en/of typografisch, zoals waarschuwingstekens en instructies. Zichtbare verbindingen onderstrepen de industriële uitstraling. 
  Meer inspiratie over deze woonstijl vind je op ons pinboard op pinterest: industrieel.

  0 reacties → Woonstijl: industrieel

  Een reactie posten