• Marmer en marmereffecten

  Het leeft! Of in ieder geval, het heeft geleefd. Misschien wel duizenden jaren geleden, maar toch. Het natuurlijke karakter blijft een van de schoonheden van marmer. Daardoor past het ook prachtig bij allerlei andere natuurlijke materialen, zoals hout, wol, vilt, kurk en bamboe. Zeker als het op een eenvoudige, pure manier wordt toegepast.

  Wat zagen we veel marmer in Milaan. Op nieuwe manieren verwerkt, waardoor je alle “tuttige” associaties die we de afgelopen jaren hadden met marmer, meteen vergeet. Keukens met werkbladen of achterwanden van marmer, kleine stoere tafels met een marmeren tafelblad, dienbladen van marmer...


  Je vraagt je af, of het huidige vrije gebruik van verf, compleet met vlekken, klodders en spatten, tot de terugkomst van marmer heeft bijgedragen. Misschien dat we daardoor de schoonheid van het materiaal weer zijn gaan zien. De natuurlijke kleurverlopen, de aders die door het materiaal heen lopen. Geen product is precies het zelfde. Er zijn ook ontwerpers, die zich daar weer door laten inspireren. We zagen bijvoorbeeld veel keramiek met een marmereffect in het glazuur.


  Marmer is terug van weggeweest. En het zal waarschijnlijk, net als koper, voorlopig nog wel even blijven. Er wordt volop geëxperimenteerd met innovatieve manieren om het materiaal te bewerken. Nieuwe technieken maken het mogelijk om het materiaal te buigen, of het te bewerken met laser. We zijn benieuwd naar de mogelijkheden die dit materiaal nog gaat bieden de komende tijd!
  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: marmer en marmereffecten

  0 reacties → Marmer en marmereffecten

  Een reactie posten