• Milaan: van terras naar terras

  Elke dag zijn de voeten een beetje pijnlijker dan de dag ervoor. We hebben alle schoenen al een keer aangehad en bij elk paar doet er nu een ander plekje zeer. Lastig kiezen dus. Al lopend klagen we tegen elkaar over de voeten, de rug, de schouders die zeer gaan doen van de zware cameratas en de vele kilometers. Totdat één van ons de inmiddels gevleugelde uitspraak doet: 'Maar van mijn oorlelletje heb ik helemaal geen last. Jij?' We lachen en houden op met klagen. We zijn immers in Milaan. Ondanks de vermoeide voeten is het heerlijk om hier te zijn.

  De laatste dag bezoeken we Droog Design. Die exposeert in combinatie met het Rijksmuseum, wat een bijzondere mix oplevert.

  Ook bij Austrian Design komen we enthousiast weer naar buiten. Hier speelt het gebruik van outlines een grote rol. Dat hebben we meer gezien de afgelopen dagen en dat noemden we ook al eerder in ons blog.

  Na zoveel jaren in Milaan hebben we een aantal favorieten opgebouwd: adressen van restaurantjes, terrasjes, en winkels. We moeten bijvoorbeeld altijd even naar Obikà, want de creamy mozarella is daar niet te versmaden. En we willen even langs de Kiko, een fijne winkel waar we onze make-up voorraad (en die van enkele vriendinnen) weer aanvullen.

  In de winkelstraten rondom de Duomo lopen zoveel mensen, dat je bijna niet vooruit komt. Hier, tijdens de beurs in Milaan, is het woord crisis nog niet gevallen. Het is druk, overal zijn de exposities goed bezocht en we zien veel Chinezen, Japanners, maar ook mensen uit Oost-Europa en Zuid-Amerika. De stemming is positief, iedereen lijkt zin te hebben in een nieuw seizoen.

  We eindigen steeds sneller op een terras, en dat ligt niet aan onze oorlelletjes. Maar we klagen niet, de zon schijnt. Onze hoofden borrelen van inspiratie, van ideeën voor het nieuwe Co-okbook en voor ons blog. Volgend jaar gaan we weer. Daar is geen twijfel over mogelijk.

  Hieronder een laatste impressie vanuit Milaan.  0 reacties → Milaan: van terras naar terras

  Een reactie posten