• Woonsfeer 2013: Stay a while

  De bladeren van de boom waaronder de tent is opgezet, filteren het zonlicht in een continue veranderend patroon. Een boer is op een nabij gelegen stuk land aan het hooien, en de geur van het gemaaide gras drijft mijn neusgaten binnen. Met de hand door het gras gaand, krijgt elke halm tegen de zon in een streepje licht. Om uren naar te kijken. De dagelijkse hectiek van het drukke leven lijkt eindeloos ver weg. Ik rol op mijn zij op het grote canvas picknickkleed en pak een boek. We blijven hier nog even....
  “Stay a while” is de naam van een van de woonthema's uit ons trendboek voor voorjaar en zomer 2013. Hierin worden eenvoudige en eerlijke gebruiksmaterialen, zoals glas, canvas en pallethout, gebruikt om nieuwe producten mee te maken. Kleuren, die verbleekt of overbelicht lijken te zijn, geven de stoere materiaalkeuze een zachte, vrouwelijke draai.  In dit thema worden producten als het ware opnieuw bekeken. Vormen worden teruggebracht tot de essentie. Genoeg is genoeg. Buiten leven en wonen vraagt om eenvoud, puurheid en functionaliteit. Gras en andere natuurlijke materialen worden verweven, gebonden, aan elkaar genaaid, en soms zelfs gedeeltelijk gekleurd. Hierdoor ontstaan natuurlijke, luchtige vormen.

  Dit is een woonsfeer die doet denken aan kamperen, aan vakantie hebben. Aan heerlijk mijmeren op een dekentje in de zon. Aan tijd hebben voor elkaar. Aan het lezen van een goed boek, onder het genot van een glas wijn. Dat gevoel wil je toch zo lang mogelijk vasthouden?

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: stay a while

  Of kijk voor andere thema's uit ons tweejaarlijks verschijnende trendboek voor interieur-accessoires op: Co-okBook
  0 reacties → Woonsfeer 2013: Stay a while

  Een reactie posten