• Shoppen, cultuur en strand: Barcelona!

  Ja! Ik wil nog eens naar Barcelona. Toen met Pasen hier in Nederland de sneeuwvlokken uit de hemel vielen, fietste ik (Titia) met een vriendin in Barcelona langs het strand. We huurden oranje tweewielers en begaven ons van lounge-bar naar terras, naar tapasbar.
  We bezochten enkele highlights van Gaudí. Soms bekeken we alleen de buitenkant. En wanneer de wachtrij niet te lang was, namen we een kijkje binnen. Bijvoorbeeld het dakterras van La Perdrera vond ik erg de moeite waard. Maar ook het interieur van de appartementen leverde mooie plaatjes op waarvan enkele binnenkort een plekje in ons Co-okBook zullen krijgen.
  Naast de appartementen zit te designwinkel Vinçon (Passeig de Gràcia, 96). Hier vind je honderden vierkante meters gevuld met designproducten, variërend van stationery tot de Rocker van Charles en Ray Eames. Goed voor ruim een uur ontdekken en bewonderen.
  Om de hoek hebben we heerlijk gegeten bij Catalana (Carrer de Mallorca, 236, tel. +34 932 16 03 68) We vonden nog twee plekjes aan de bar waar stapels vers gemaakte tapas ons lekker maakten. Een populaire tapasbar bij de locals; na een uur stond men rijendik voor de deur om een plekje te bemachtigen. Aanrader!
  Het meest inspirerend vond ik de wijk Gràcia. Hier struikel je niet over hordes toeristen. Smalle straatjes en leuke pleinen met terrassen wisselen elkaar af. In leuke kleine pandjes worden cadeau-artikelen en kledingstukken verkocht voor schappelijke prijzen. Vooral de leuke styling en creatieve presentaties trokken mijn aandacht.

  Wij overnachtten in Andante Hotel. In hartje stad met een zwembad op het dakterras...

  In Barcelona combineer je shoppen met strand en cultuur. Heerlijk!

  0 reacties → Shoppen, cultuur en strand: Barcelona!

  Een reactie posten