• Warmte van Sasja Saptenno


  Op een dag als vandaag, wanneer het koud is, de wind door de straten langs de huizen van de stad giert en de buren het laagje ijs van hun autoruiten krabben bescherm ik mezelf met mijn ‘BULB’ sjaal. Ik stop mezelf er dan helemaal in en trotseer de kou. Vandaag hou ik hem om. Ook binnen.

  Ik ken Sasja al 20 jaar. Zij studeerde in hetzelfde jaar af als ik aan de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden. Zij deed lerarenopleiding Textiel. Ik deed lerarenopleiding Tekenen. Na het uitreiken van onze diploma’s kregen we allebei een baan op de NHL en hebben we ongeveer twee jaar lang bijna dagelijks ons eerste kopje koffie van de dag met elkaar genuttigd.

  De sjaal kreeg ik ruim een jaar geleden van Sasja. We waren elkaar zo’n vijftien jaar uit het oog verloren. Maar op Twitter kruisten onze paden elkaar opnieuw. Beide wondend in Zwolle, gezamenlijke goede herinneringen en onze gedeelde interesse in design en trends is reden genoeg om elkaar weer regelmatig te ontmoeten. De laatste keer was bij haar thuis. En mijn camera in de aanslag.

  Naast de ‘BULB’ sjaal ontwerpt en maakt Sasja bijzondere sieraden. Uitgebreid materiaalonderzoek en experimenteren met nieuwe technieken kenmerken haar werk. Met als resultaat prachtige volledig handgemaakte producten, vervaardigd van gerecyclede materialen en 100% milieuvriendelijk.


  De ‘Soft Cell’ is een broche gemaakt van verschillende laagjes transparante stof en afgewerkt met kleine fluorstipjes die mij doen mij denken aan zeeanemonen.


  Eén van Sasja’s laatste ontwerpen zijn de ‘Blosjes’. Deze broches zijn gemaakt van een zelfgemaakte gekleurde papierpasta. De kleurrijke gemarmerde ‘stenen ‘ zijn licht als een veertje en kunnen met een magneetje aan de kleding bevestigd worden.

  Nieuwsgierig geworden naar wat Sasja Saptenno nog meer doet en ontwerpt? Of wil je ook zon heerlijke warme sjaal? Kijk dan even op haar website!

  3 reacties → Warmte van Sasja Saptenno

  1. Prachtig artikel. En haar werk straalt uit hoe ik haar ken van mijn studententijd. (NHL textiel). Er straalt voor mij liefde en tederheid uit in haar producten.

  2. Blij en trots om zo'n schoonzus te hebben..

  3. En ik ben trots op mijn lieve vriendin en collega! Sasja, je maakt geweldig mooie accessoires en je sjaals zijn zo lekker warm en behaaglijk... Precies dat wat je op een koude winterdag nodig hebt :-)

  Een reactie posten