• 4 leuke conceptstores in Amsterdam

  Wat is Amsterdam toch een leuke stad. Gisteren bezocht ik met een vriendin een aantal conceptstores, en ik kwam erg geïnspireerd weer terug. Het leuke is, dat het begrip conceptstore op zoveel verschillende manieren en in zoveel verschillende stijlen is in te vullen. Door de persoonlijke keuzes die eigenaren maken voor bepaalde merken, ademt elke conceptstore een heel eigen sfeer uit. En dat vind ik heel plezierig. Of de sfeer me nu persoonlijk aanspreekt of niet: de eigenheid, de persoonlijke uitstraling van deze winkels maakt dat een bezoek een bijzondere belevenis is. Een beetje vergelijkbaar met het gevoel als je voor het eerste iemands huiskamer betreedt.
  We bezochten Tenue de Nimes, aan de Haarlemmerstraat. Deze winkel, die als hoofdproduct jeans verkoopt, heeft een heel warme, mannelijke uitstraling. Het interieur bestaat uit een combinatie van stoere ruwe muren, grove houten planken en een jeansblauw dat de producten prachtig tot hun recht laat komen. Sukha, waar we al eerder aandacht aan hebben besteed in ons blog, is in vergelijking hiermee juist heel erg vrouwelijk, en zacht. Erg mooi om hier te zien met hoeveel aandacht voor detail en materiaal de producten zijn uitgekozen en gepresenteerd.

  Een mix van mannelijk en vrouwelijk kwamen we tegen bij Restored, aan de Haarlemmerdijk. Bijzonder vond ik hier de combinatie van ruwe steen, koper en marmer.

  Via een tip bij Peppermango (heerlijke chocola en koffie trouwens, aanrader aan de Rozengracht) kwamen we er achter dat er sinds een paar weken een tweede filiaal van Hutspot geopend is. Hier heerst een echt huiskamersfeertje, met veel retromeubels die ingezet worden voor de presentatie.
  Bijzonder vond ik hier het trash to treasure concept, waarbij degene die een artikel inlevert, er een kaartje met het verhaal achter het product bij schrijft. Hoe leuk is dat?
  Ook prachtig: de mogelijkheid om ter plekke je eigen ontwerp te laten laseren in leren, houten of stenen materialen bij Uncover Lab.


  Het was een inspirerend dagje. Dat gaan we vaker doen. Iemand nog tips voor leuke winkels, in Amsterdam of elders?


  Joke
  0 reacties → 4 leuke conceptstores in Amsterdam

  Een reactie posten