• Februari 2014: Woonsfeer 2014: Still

  Je zou soms denken, dat zorgzaamheid en aandacht geen woorden van deze tijd zijn. Ze hebben iets ouderwets, iets zachts, en bescheidens. Maar tegelijkertijd, is er juist nu heel veel behoefte aan een beetje zachtheid. Aan een luisterend oor te midden van al het lawaai. Om niet meer zo hard te hoeven roepen om gehoord of gezien te worden. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die zich in stilte inzetten om elkaars leven prettiger te maken.

  Dat zit hem in kleine gebaren, in het bakken van een taart voor iemand, het sturen van een kaartje. Het halen van een kopje koffie voor die collega die haar dag niet heeft. Juist in deze kleine, zachte woorden en gebaren, zit een enorme kracht.

  In dit woonthema, uit ons trendboek voor Winter en Kerst 2013|14, speelt het oog hebben voor de kleine details een grote rol. In een verstilde, lichte ruimte met witten, en zachte naturellen krijgen kleine, verfijnde accentjes alle aandacht. Rustige materialen in bescheiden kleuren creëren een mooie achtergrond voor dat ene mooie veertje, een subtiel dessin, dat ene lieve kaartje dat met maskingtape op de muur is geplakt.

  Maar ook de stilte in de ruimte zelf wordt met zorg gekoesterd. Een heerlijke woonsfeer om tot rust te komen...

  De fragiliteit van de natuur, van kleine takjes en tere vlindertjes, leent zich uitstekend voor de vertaling naar subtiele dessins op keramiek of nieuwe interpretaties van mandwerk.

  Ook de mogelijkheid om hele fragiele, opengewerkte structuren te maken met 3D-prototyping past
  perfect in deze sfeer.

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: Still

  Of kijk voor andere thema's uit ons tweejaarlijks verschijnende trendboek voor interieur-accessoires op: Co-okBook

  0 reacties → Februari 2014: Woonsfeer 2014: Still

  Een reactie posten