• Winterse woonsfeer 2014: Hide and Hair

  Oh, wat is het toch koud buiten. Daarbij past de woonsfeer Hide and Hair, uit ons trendboek voor Winter 13|14 heel goed! Het thema staat garant voor een warme, stoere sfeer in deze koude maanden van het jaar.

  In Hide and Hair is aandacht voor mensen die steeds bewuster met materialen, grondstoffen, en voedsel omgaan. Sommigen kiezen ervoor, om geen vlees of vis meer te eten. Maar zelfs veel vleeseters gaan anders met voedsel om. Door alles van een dier te gebruiken, tonen ze op een andere manier respect voor het leven van een dier. Zij gaan ervan uit, dat ALS je dan een beest slacht, je hem ook helemaal dient te gebruiken. Op deze manier verantwoorden zij zelfs het gebruik van bepaalde bontsoorten. Immers, als je een dier toch slacht om het op te eten, dan zou je JUIST ook de rest van het lijf moeten gebruiken. Het bont dan niet gebruiken omdat “dat dan niet kan”, zou in hun ogen eigenlijk heel hypocriet zijn.

  In deze sfeer worden materialen eerlijk en puur toegepast. Zonder finish, zoals polijsten, schuren of glazuren, maar juist aangetast door tijd en gebruik, laten materialen hun unieke schoonheid zien.

  Het resultaat is een warme, winterse sfeer, waarin pure materialen in eenvoudige, handgemaakte producten de hoofdrol krijgen. Dessins zijn een beetje grof, met de hand geschilderd of gestempeld, en verlenen de producten een modern, etnisch karakter.

  Verweerd, onregelmatig en ruw aardewerk past goed in deze sfeer.

  Grof geweven stoffen, verschillende vilttechnieken en onregelmatig geplaatste stippen en vlekken in vilt of ikat versterken het handmatige karakter van de producten.

  Meer inspiratie vind je op ons pinboard op pinterest: Hide and Hair

  0 reacties → Winterse woonsfeer 2014: Hide and Hair

  Een reactie posten