• Kerst 2012: op zoek naar warmte


  Soms zijn we gewoon verbaasd hoe raak dingen zijn, die we twee jaar geleden over het huidige seizoen geschreven hebben. Zo staat in ons winterboek voor Winter en Kerst 12 | 13 het thema Kaamos beschreven:
  “Door alles wat er in de wereld gebeurt, staan we regelmatig spreekwoordelijk 'in de kou'. Om te overleven in deze grote boze, koude winterwereld, laten we ons inspireren door de nomaden in het noorden, zoals de Sami. Ook zij zoeken naar warmte en veiligheid, en vinden die in hun tenten, kleden en huiden. De handmatige stiksels, breisels en de warmte van hout en bont, refereren op een onbewust niveau aan ons verlangen gerustgesteld te worden. Het liefst zouden we horen dat het allemaal wel goed komt. Dat de koude winter buiten blijft, en wij hier warm bij het vuur zitten terwijl de wind om de tent giert...”

  Dit is een fijne sfeer als je deze winter een knusse woonkamer wilt inrichten. De meeste kleuren zijn afkomstig van materialen zoals hout, leer, bont en steen. Het is wat het is. De enige toevoeging aan deze naturellen is een lichte, ijsachtige blauwtint. Mooi in combinatie met eerlijke materialen en een ruige vormgeving.

  Voor de kerst passen hier pure, eenvoudige decoraties. Versieringen met kleine ingelegde steentjes, breisels, en vervilte wol. Zichtbare technieken en verbindingen geven een decoratief accent aan producten. Dessins zijn eenvoudig, gestempeld, of geïnspireerd op structuren van bijvoorbeeld steen, stof of hout. Kaarslicht geeft het geheel een warme gloed.

  Terwijl voor velen de onzekerheid van de crisis om het huis raast, staat deze sfeer garant voor een warme, gezellige kerst. Lekker opgekruld op de bank met een beker thee, vlak bij de warme kachel of knus onder een wollen kleedje gekropen. En laat die wind maar gieren.

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: kerst: op zoek naar warmte

  0 reacties → Kerst 2012: op zoek naar warmte

  Een reactie posten