• Collages

    Onlangs stond er in de NRC een reportage over Paul Smit. Deze Engelse modeontwerper blijkt een rasverzamelaar te zijn. Zo erg zelfs, dat zijn vrouw niet meer op zijn werk wil komen. Foto's van zijn kantoor laten een beeld zien van muren, tafels en wanden die tot op het laatste stukje gevuld zijn met curiosa. Het schijnt zelfs zo te zijn, dat mensen hem regelmatig kleine vondsten of kunstwerkjes toesturen. Zij worden allemaal persoonlijk door hem bedankt. Zijn werkplek zegt dan ook veel over hem. Niet alleen door de dingen die hij verzamelt, maar ook door het feit dat hij al deze zaken bewaart. Door deze reportage snap je de gekke of grappige ingevingen die je in zijn collectie terugvindt. Er is altijd wel ergens inspiratie.

    Maar Paul Smit is niet de enige. Wij verzamelen zelf ook graag. In ons geval gaat het meestal om beelden, tekeningen en teksten. Gelukkig weten we het enigszins in bedwang te houden. Bij ons beperkt de verzameldrang zich tot het prikbord of de muur, waar foto's en andere beelden worden opgehangen met maskingtape. Waardoor ons huis heel persoonlijk wordt. 

    Bij elkaar vertellen beelden een ander verhaal dan op zichzelf. Het maken van combinaties, kijken wat het met een foto doet als je er een andere naast hangt, zit ons in het bloed. Voor het Co-okbook passen we deze combineer techniek ook toe. Wat gebeurt er, als we deze vormen eens in dat kleurenpalet gaan toepassen? Elk nieuw Co-okbook begint met het maken van collages. Van beelden die we verzameld hebben. Kleuren die ons boeien. Vormen die ons opvallen. Daarbij gaat het er niet om dat we deze dingen zelf zouden willen hebben, maar dat we vermoeden dat ze in de komende tijd zullen passen. Toekomstbeelden. 

     Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: collages


    0 reacties → Collages

    Een reactie posten