• Oh oh oh... die doeken.

  Wij waren vorige week donderdag en vrijdag in Eindhoven, naar de Dutch Design Week, Joke en ik. Omdat we elk jaar ervaren dat we alles lang niet één dag kunnen bekijken, hadden we dit jaar besloten om een hotelletje te boeken. We struinden twee dagen met camera voor ons gezicht langs 'Het Klokgebouw', 'de Witte Dame', 'Piet Hein Eek' en nog zoveel meer mooie presentaties en tentoonstellingen.

  Ik wil graag één locatie uit lichten. En niet in de eerste plaats om de tentoongestelde producten in het spotlicht te zetten maar juist om de presentatie en de ruimte onder de aandacht te brengen. Ik was namelijk helemaal weg van de doeken die 'Objects to Play' had opgehangen om de afzonderlijk getoonde 'Objects' te scheiden van andere. Een lichte ruimte was vol gehangen met transparante doeken waarop vlakken in blauwe tinten gespoten waren. Het werk van de twaalf leden van het collectief stond tussen de doeken verspreid, als in een doolhof dwaalde je langs paden, ontdekte je de ontwerpen. En wegkijkend zag je een prachtig spel van licht en luchtige blauwe vlakken waarbij zelfs de silhouetten van andere bezoekers bijdroegen aan een sprookjesachtige sfeer.

  Onderweg naar buiten stond een oude typemachine die dienst deed als gastenboek. Ik heb een berichtje getypt, geschreven dat ik ze binnenkort een mailtje zal sturen om te informeren of en waar de doeken te koop zijn!

  De ontwerpers van Objects to Play zijn: Aukje Fleur Janssen, Brit van Nerven, De Intuïtiefabriek, Emilie Pallard & Niels Heymans, Florian de Visser, Frank Winnubst, Frederique Hesp & Marcia Nolte, Jonas Lutz &Tim Enthoven, Lex Pott, Lotte van Wulfften Palthe, OS ∆ OOS, Susanne de Graef.

  Titia Huisman

  0 reacties → Oh oh oh... die doeken.

  Een reactie posten