• Woonstijl: Natuurlijk


  De natuur is altijd een grote bron van inspiratie. Soms worden producten direct uit de natuur gehaald, Bijvoorbeeld een boomstronk die als krukje wordt gebruikt, soms worden ontwerpen erop geïnspireerd. Dit laatste wordt biomimicry genoemd. Vooral als er gekeken wordt, hoe een dier of plant iets doet, en een ontwerp daar vervolgens op gebaseerd is. Het klittenband is bijvoorbeeld ooit bedacht door iemand die door de struiken liep en zich ergerde aan die irritante bolletjes kleefkruid die aan zijn broek bleven hangen.


  Naast slimme oplossingen, geeft het gebruik van natuurlijke invloeden in een interieur een sfeer van eerlijkheid en warmte waarin mensen zich snel prettig voelen.

  Producten in deze woonstijl hebben organische structuren of zijn qua vormgeving geïnspireerd op de natuur. Denk hierbij aan zowel plantaardige, dierlijke als menselijke vormen en structuren. Ook groeiwijzen en celstructuren uit de natuur vormen een bron van inspiratie.

  Qua materialen is er veel mogelijk; natuurlijke materialen zoals hout, steen, wol (vilt) en klei, maar ook allerlei kunstharsen. Deze laatste worden ook veel gebruikt bij 3D printen. Deze printtechniek biedt heel veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van natuurlijke vormgeving, omdat de vormen niet meer uit een mal hoeven te komen. Daardoor is het mogelijk, om natuurlijke vormen te printen, zoals honingraat, schelpstructuren, of spinnenwebben.

  Natuurlijk zijn veel dingen op zichzelf al prachtig als decoratie, of zijn dessins geïnspireerd op de natuur, zoals takken, bladeren, spinnenwebben of veren.

  Meer inspiratie voor een natuurlijke woonstijl vind je op ons pinboard op pinterest: Woonstijl natuurlijk

  0 reacties → Woonstijl: Natuurlijk

  Een reactie posten