• Woonsfeer 2013|14: Bløckish

  Een eenvoudige manier van leven spreekt steeds meer mensen aan. Ze laten weg wat niet nodig is. Hierbij passen meubels zonder poespas, in sobere materialen. Noord-Europa is daarbij een grote bron van inspiratie. Er ontstaan nieuwe designklassiekers, maar ook oude worden opnieuw gewaardeerd. Daarin passen de eenvoudige houten stoelen van Arne Jacobsen, het keramiek en glas van IItala of Hoganas en misschien zelfs stukken van Ikea.  In deze sfeer uit ons trendboek voor Winter en Kerst 13|14, worden veel aaibare, zachte materialen toegepast, zoals vilt, suède, gewassen zijde en velours. De zachtheid van deze materialen wordt versterkt door bleke huid- en zandtinten. Blond hout past prachtig bij deze lichte kleuren en versterkt het noordelijke karakter van deze woonsfeer. Vormen zijn doordacht en toch eenvoudig, ze hebben weinig tot geen versiering of decoratie. Er wordt veel met kleurvlakken gespeeld, waarbij vergrijsde gele en aqua accenten en een verrassend felrood de vormen versterken en onderstrepen. In dit thema passen eenvoudige, grafische dessins waarbij geometrische vormen een grote rol spelen.


  Veel producten in deze sfeer hebben een vrolijke uitstraling, doordat de simpele, grafische vormen met een knipoog worden toegepast.

  Dit thema leent zich ook goed voor keramiek in de keuken. Maar zeker ook op andere plaatsen in het huis: als schaal, vaas, lamp of een grappige opbergserie.


  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: bløckish 

  Wil je meer thema's uit ons trendboek voor 2013 zien? Kijk op ons pinboard op pinterest: Co-okBook

  0 reacties → Woonsfeer 2013|14: Bløckish

  Een reactie posten