• Woonsfeer 2013: Maisha


  Ruimte, licht en vrijheid; een heerlijke combinatie als het om wonen gaat. Maisha betekent “leven” in het Kiswahili. Een van de woonsferen uit ons trendboek voor Zomer 2013, hebben wij zo genoemd. Hier draait het om leven in een lichte, open ruimte, met veel wit als basis. Er is genoeg vrijheid om te experimenteren met zwart en wit, in grafische motieven die doen denken aan Afrika.
  Dessins worden gecreëerd met handmatige technieken. Sommige decoraties lijken eenvoudigweg in de verf te zijn gekrast. Andere worden verwerkt in geweven, gehaakte of gebreide kleden en kussens. Door middel van knopen, weven, bundelen en verstellen krijgen de stoffen in dit thema textuur en dessin.
  De schalen, kommen en vazen hebben eenvoudige vormen. Etnische, grafische dessins zorgen ervoor dat ze een blikvanger vormen in het interieur.
  Doordat de grafische motieven in levendige lijnen worden getekend, geschilderd, of geweven, ademt deze wit-met-zwarte sfeer persoonlijkheid en aandacht. Hier en daar wordt het eenvoudige basispalet opgefrist met een levendig roze-rood, een aqua of een lila, waardoor het interieur een frisse, zomerse touch krijgt.

  Kijk voor meer thema's uit ons tweejaarlijks verschijnende trendboek voor interieur-accessoires op ons pinboard op pinterest: Co-okBook

  0 reacties → Woonsfeer 2013: Maisha

  Een reactie posten