• The Analogia Project

  Over twee maanden begint de Internationale Salone del Mobile in Milaan weer. Onze mailbox begint alweer uit te puilen van de uitnodigingen. In Lambrate, een voormalig industrieterrein in het oosten van Milaan, zal weer veel te zien zijn. Op de lijst van exposanten voor 2013, staat ook The Analogia Project. Vorig jaar was dat één van de meest opvallende en bijzondere exposities die we zagen.
  Dit is een uniek project van Andrea Mancuso en Emilia Serra, waarbij ze drie dimensionale schetsen maken van zwarte wollen draden, die ze in een kamer-vullend spinnenweb van transparant garen plaatsen. Hun werk balanceert ergens tussen abstractie en fantasie.

  Wij werden gefascineerd door het poëtische karakter van hun voorstellingen. Ze zijn fragiel en prachtig, en tegelijkertijd ook compleet onbruikbaar. De lijnen lijken er enkel en alleen zijn te neergezet om het oog er van te laten genieten. Maar dat heb je ook bij een mooi schilderij, of een beeldhouwwerk. Waarschijnlijk wordt het extra speciaal door het vergankelijke karakter ervan. Want elk Analogia Project zal weer afgebroken worden en daarmee voorgoed verdwijnen.

  Wij zagen afgelopen jaar in Milaan Analogia #003. In het najaar was er, ook in Milaan, een vierde project. Waarschijnlijk zal tijdens de Salone in april dus Analogia #005 te bewonderen zijn. Wij kijken er naar uit!

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: draadkunst

  0 reacties → The Analogia Project

  Een reactie posten