• Woonsfeer 2013: Wabi Sabi

  Zo aan het begin van de lente zijn we ons extra bewust van de cyclus van het leven. We zijn blij dat de zon weer schijnt, dat de natuur weer groener wordt, de eerste sneeuwklokjes en krokussen weer hun kop boven de zwarte aarde uitsteken. Aangezien we nog vers in ons geheugen hebben hoe koud, donker en nat de winter was, waarderen we het dubbel. 
  Hier sluit het thema Wabi Sabi, dat wij toonden in ons trendboek voor 2013, voorjaar en zomer, heel mooi op aan. 

  In deze woonsfeer wordt de schoonheid van de natuur op een klein en eenvoudig voetstukje wordt gezet. Het besef dat niets eeuwig duren kan, en dat niks ooit helemaal af of perfect kan zijn, kan soms droevig stemmen. Maar tegelijkertijd kan het ook een troostrijke gedachte zijn. In Japan hebben ze daar de uitdrukking “wabi sabi” voor. Een manier van leven, waarbij mensen de bijzondere momenten van elke dag, elk seizoen, elk leven omarmen. Omdat ze zich verbonden weten met de natuur en de mensen om hen heen. Omdat juist vergankelijkheid zoveel schoonheid in zich draagt. 
  In deze sfeer worden bijzondere, kleine dingen uit de natuur met grote zorg bewaard, gecombineerd en tentoongesteld. Als een eerbetoon aan het leven en de vluchtigheid ervan.
  Het kleurenpalet is licht en wit, aangevuld met de natuurlijke tinten van gedroogde takjes en bloemetjes. Daar doorheen dwarrelt het fragiele geel van een klein vlindertje in de zon...

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: Wabi Sabi


  0 reacties → Woonsfeer 2013: Wabi Sabi

  Een reactie posten