• Persoonlijk afscheid

  Afscheid nemen van iemand die overleden is, is natuurlijk nooit leuk. Maar mooi kan het wel zijn. Op dit moment is de manier waarop zo'n afscheid gaat, enorm aan het veranderen. Mensen kiezen steeds vaker voor een manier die past bij hun persoon, bij hoe ze in het leven hebben gestaan. 
  Een mooi voorbeeld hiervan, is “Bloemberichten” van Hedwig Hulshof. Zij ontwierp een cocon van karton en papierpulp, waarin de overledene wordt gelegd. In deze cocon zitten kleine inkepingen, in de vorm van kleine kruisjes. Bij het overlijdensbericht worden kleine papiertjes meegestuurd, waarop alle gasten een persoonlijke herinnering of boodschap kunnen schrijven. Deze worden tijdens de ceremonie in de inkepingen gestoken. Hierdoor ontstaat er een soort bloemenveld op de kist. 
  Ook zien we, dat er steeds vaker gekozen wordt voor het begraven of cremeren van huisdieren. In Frankfurt zagen we op de Ambiente de Animal Coffin, een ontwerp van designstudenten Louise Knoppert, Flore de Maillard, Amanda Österlin La Mont en Christian Frank Müller. Dit kistje is gemaakt van diverse recyclebare materialen, zoals bijvoorbeeld zetmeel, karton en koffiedik. In de deksel van de kist zitten boomzaden verwerkt. Het dier en de kist bieden effectieve voedingsstoffen voor de jonge groeiende boom. Een mooie gedachte. 
  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: afscheid

  0 reacties → Persoonlijk afscheid

  Een reactie posten