• Mooie verbindingen

  De laatste tijd zien we veel verbindingen. Letterlijk. De manier waarop verschillende onderdelen of materialen van een product aan elkaar worden bevestigd, is lang niet altijd meer verstopt of omhuld. Sterker nog, steeds vaker zien we dat de verbinding een van de decoratieve elementen in een ontwerp is. 
  Het dwingt je tot beter kijken. Hoe zit dit meubel in elkaar? Soms vraag je je af, hoe het mogelijk is, dat een bepaalde verbinding stevig is. Zoals de kast die we zagen, die met grove elastieken aan elkaar bevestigd is. Soms doet de vormgeving een beetje denken aan striptekeningen, bijvoorbeeld wanneer de bevestigingen in een contrasterende kleur worden uitgevoerd, waardoor de nadruk juist nog extra op die verbinding komt te liggen. 
  Het heeft ook met ambacht te maken. Ouderwetse technieken zoals pen-en-gat- of zwaluwstaartverbindingen worden niet alleen weer toegepast, maar krijgen ook alle aandacht. Vakmanschap wordt gecombineerd met out-of-the-box denken. Want waarom zou je de manier van bevestigen eigenlijk niet laten zien? Mooi toch? 
  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog kun je vinden op ons pinboard op pinterest: verbindingen

  0 reacties → Mooie verbindingen

  Een reactie posten