• Laboratorium glas

  Donkerbruine apothekersflessen. Dingen op sterk water. Potjes met waterplantjes erin. Transparante petrischaaltjes, pipetten en maatkolven. Je ziet op dit moment heel veel glas gebruikt worden ter decoratie. Glas, dat vaak zo uit een laboratorium lijkt te komen. 
  Op deze foto's zie je een aantal originele laboratorium glazen en schaaltjes. Titia's vader werkte jarenlang in een laboratorium en heeft onlangs een aantal mooie flesjes en schaaltjes voor haar meegenomen. Maar er zijn ook veel ontwerpers die zich op dit moment laten inspireren door deze gebruiksvoorwerpen van de laborant. 
  In de parfumindustrie zien we het ook gebeuren: Merken als Aesop en Le Labo hebben niet alleen hele pure geuren en cosmetica met etherische oliën, maar verpakken hun producten ook in flessen en potten die sterk aan het laboratorium of een apotheek doen denken. Eenvoudige, bijna zakelijke labeling doet de rest. 
  Puur, helder, duidelijk en transparant. Je hoeft je eigenlijk niet eens af te vragen waarom deze vormgeving nu zo populair is... 

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: laboratorium

  0 reacties → Laboratorium glas

  Een reactie posten