• Geniet! Maar nooit met mate.

  Wat is Nederland mooi in de zomer. Het was een dag in juli dat ik met een vriendin en kinderen door het Overijsselse land fietste. Voor mijn dochter huurden we een te kleine fiets en voor onderweg kochten we blauwe bessen bij kaasboerderij 'de Heileuver', een mooi bedrijf waar men gastvrij wordt ontvangen door boer en boerin, Marinus Post en Joke van de Crommert. De kinderen aaiden de dieren in de stal en wij gaven onze ogen de kost aan de heerlijke kazen die prijken op de planken in de boerderijwinkel.
  De naturel en kruidenkazen worden gemaakt van de melk van de Frisian-Holsteiners en verkocht aan delicatessenzaken en toprestaurants in de wijde omtrek.
  Met verschillende kazen en blauwe bessen in de fietstas, vervolgden we onze weg over een pad langs de Vecht, welke ons bracht bij de prachtige locatie: 'Mooi Rivier'. Dit mooie hotel/restaurant heeft een groot terras met uitzicht over de Vecht en een steiger waar gasten ook met boot kunnen aanmeren om een heerlijke biologische lunch te nuttigen.

  Wij namen hier een smakelijke salade en de kinderen kregen een lekkere tosti van dikke plakken vers gebakken brood, met hoogstwaarschijnlijk de kaas van 'de Heileuver'.


  Wat een inspirerende plek. Ik kreeg zin om weer aan het werk te gaan, een blog te schrijven. En om weer te beginnen met het Co-okBook. En ook dat zou hier kunnen in één van de mooi ingerichte vergaderzalen van Mooi Rivier. Wie weet wordt dit de plek waar wij ons volgend 'hutje hei' plannen om te starten met het Co-okBook voor winter/kerst 2015/2016.

  Titia Huisman


  0 reacties → Geniet! Maar nooit met mate.

  Een reactie posten