• Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

  Een fijn motto vind ik dit, en zeker op vakantie! We hebben de afgelopen weken weer enorm genoten van goede wijn, maar zeker ook van heerlijke olijfolie. En dus begon onze speurtocht naar een winkel waar we onze voorraad voor thuis weer zouden kunnen aanvullen. Op de camping begon het al: een vraag over olijfolie is voldoende om een Italiaanse man voor minstens een half uur gespreksstof te geven.
  Uiteindelijk belandden we na een aantal vragen en omzwervingen in Genua, in de kleine straatjes bij de haven. Laverend tussen de vele toeristen en hoeren in de kleine straatjes, kwamen we uiteindelijk in een geweldig winkeltje terecht.

  Bij Le Gramole hebben ze alle goede dingen uit Italie: olijfolie, balsamico, maar ook heerlijke pasta's en risotto rijst. De vrouwen in deze winkel weten echt met liefde over hun producten te vertellen. Waar de olijfolie vandaan komt, hoe hoog het geteeld wordt en wat dat voor invloed heeft op de kwaliteit en de smaak... olijfolie is net wijn. We mochten alles proeven, en kregen en passant ook nog een proefsessie balsamicoazijn.
  Met Parmezaanse kaas, wat een bijzondere combinatie vormde met de 25 jaar oude balsamico, die qua smaak meer aan sherry deed denken dan aan azijn.
  We gingen naar huis met voldoende olijfolie en azijn voor een heel jaar heerlijke salades en dressings, hopen we. En anders moeten we misschien iets eerder terug naar Italië. Want het leven is te kort om slechte olijfolie te 'drinken'!

  Joke Scholtalbers

  0 reacties → Het leven is te kort om slechte wijn te drinken

  Een reactie posten