• Waarop focus jij?

  Plooien en vouwen vraagt om aandacht, om concentratie op je handelingen. Het grappige is, dat dit type vormgeving aansluit op de huidige tijdgeest. Veel mensen maken nu hele bewuste keuzes, en richten zich daar helemaal op. Dat kan gelden voor je leven, maar ook voor je huis, of voor je garderobe. Het trendthema Focus, dat twee jaar geleden in het Co-okBook voor winter 2012 stond, begon met de volgende tekst:

  “Weten wat je wilt. En daar dan helemaal voor gaan. Er is een groep mensen die heel goed weet wat ze willen. Die een stappenplan in hun hoofd hebben, voor hun leven en voor hun carrière. Zij komen vaak heel ver in het bereiken van hun wensen en doelen. Want als je focust, dan bundel je al je energie in een bepaalde richting. In je leven, je werk maar ook in je huis. Keuzes maken is niet altijd makkelijk, maar als je het doet, ben je vaak erg tevreden met het uiteindelijke resultaat.“

  In deze trend draait het juist om dat ene, met zorg uitgezochte meubel of kunstwerk. Waar met liefde voor gespaard is, waar je misschien wel jaren op hebt moeten wachten. In een mooie, lichte ruimte komt het perfect uit de verf. De nadruk ligt op technieken zoals vouwen, plooien, stansen en inknippen. Je geniet van elk detail, van de belijning, de finish, en je weet: het was de moeite waard om hierop te focussen.

  We zijn benieuwd: waar zou jij voor willen sparen, op willen wachten? Kortom, waarop focus jij?

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: Focus

  0 reacties → Waarop focus jij?

  Een reactie posten