• Interpretatiefoutje

  Gisteren gaf ik een trendpresentatie bij een van onze klanten, de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. Een van de ontwerpsters van Fair Forward, vertelde me een grappig voorval:

  In ons trendboek nemen we altijd een hoofdstuk op over maatschappelijke trends. Voor het Co-okBook Winter | Kerst 13 | 14 hadden we dit hoofdstuk iets anders ingedeeld dan anders. We schetsten een dag van een willekeurig persoon in de toekomst: hoe deze persoon eet, hoe hij woont, hoe hij zich verplaatst, enzovoort. Dit hadden wij geïllustreerd met behulp van een aantal tekeningen.

  De importeur in kwestie, stuurt altijd vooraf aan haar reis, de beelden van de diverse trends, zodat de fabrikant er vast naar kan kijken. Ze kunnen dan alvast het een en ander kan verzamelen of voorbereiden voor haar bezoek. Ze had echter de beelden die bij het eerste hoofdstuk hoorden, ook meegestuurd...

  Toen ze dit keer bij de fabriek arriveerde, vroeg de Thaise producent meteen of ze alsjeblieft mee wilde komen naar het kantoor om iets uit te leggen. Ze had het eerste gedeelte van de beelden op de kast geplakt en er met al haar personeel naar gekeken, maar niemand had een idee wat voor producten ze hier nu van moesten gaan maken! Ga er ook maar aanstaan: wat voor verband kun je bijvoorbeeld leggen tussen beelden van een telefoon, een wekker, een sprinkhaan, windmolens en een tv?
  Benieuwd naar wat er in ons boek stond? Je kunt het bewuste hoofdstuk over maatschappelijke trends hier gratis downloaden.  Joke
  0 reacties → Interpretatiefoutje

  Een reactie posten