• Wow, wat een leuke conceptstore!

  Afgelopen zaterdag volgde ik een workshop mini-zeefdrukken bij Wow, in de tijdelijke conceptstore van Soortvanwinkel aan de Thorbeckegracht in Zwolle. Wat een feest! Het enthousiasme van Corinne en Lieke van Wow voor deze "ouderwetse" techniek werkte aanstekelijk.

  Het was heerlijk, om even zonder computer te tekenen, overtrekken, invullen met houtlijm, föhnen, en uiteindelijk zeefdrukken. Deze workshop is een aanrader voor wie het leuk vindt, af en toe producten van iets heel persoonlijks te voorzien.
  Tussendoor was er gelukkig ook tijd om te kijken en te shoppen in de Soortvanwinkel. Hier vind je natuurlijk de kaarten- en tassenlijn van de meiden van Wow.
  Maar er waren nog veel meer prachtige dingen. Zo hingen er allerlei schetsen en zeefdrukken aan de wand, en waren er veel handgemaakte producten, zoals ringen van oude knoopjes, prachtige schetsboeken van studio waanzin of legopoppetjes als brosje van metdraadenraad.
  Hebberig werd ik ook van de mooie notitieboekjes. Sommige hadden een mooie grafische print, andere waren alleen al mooi door de tekst die er op stond. Ik kocht een notitieboekje en een klein etuitje van Studio Teer, met een grafische print in zwart-wit. Het doodle-achtige werk van Petra Ferweda vond ik ook mooi. In de winkel vind je onder andere armbanden en tere gipsen bordjes van haar hand.

  Er was nog veel meer moois te bewonderen in deze tijdelijke conceptstore. Ga er zelf maar eens kijken, het is echt de moeite waard. De liefde van de makers spat er vanaf. De prijzen vielen bovendien erg mee, waardoor het ook een leuk adres is voor sinterklaas- of kerstcadeautjes!


  Joke Scholtalbers

  2 reacties → Wow, wat een leuke conceptstore!

  1. Hoi Joke, Leuk stukje..mooie foto's! De lego-poppetjes als brosje zijn alleen niet van studio waanzin, maar van
   metdraadenraad (http://www.metdraadenraad.nl/c-214048/legobroches)!

  2. o sorry! ik pas het gelijk aan in de tekst. Dank je wel dat je het even laat weten! Joke

  Een reactie posten