• Woonstijl: etnisch

  In de serie blogs over de verschillende woonstijlen die regelmatig genoemd worden in ons Co-okBook, is het tijd voor de woonstijl Etnisch. Op dit moment zie je veel etnische vormgeving en dessins, bijvoorbeeld in de woonsfeer Maisha. Maar wat maakt nu eigenlijk dat we een product bestempelen als etnisch? We proberen de vormgevingsaspecten die deze stijl bepalen zo duidelijk mogelijk te omschrijven. 
  Sfeer 

  Bij veel etnische producten is de hand van de maker altijd zichtbaar, wat karakter geeft aan het product. Handgemaakte producten hebben daardoor een bepaalde sfeer, waarin niet alleen de maker maar vooral ook zijn of haar land van herkomst tot uiting komt. Onder etnisch verstaan wij in deze uiteenzetting: afkomstig uit niet-westerse landen. 
  Vormgeving 

  Eenvoudige vormen met onregelmatigheden die zijn veroorzaakt door de menselijke hand. De streek van herkomst is uitermate bepalend voor de vormgeving. 
  Materialen 

  Materialen die makkelijk met de hand bewerkt kunnen worden spelen hier een grote rol. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klei en keramiek, hout, steen, stoffen zoals katoen en wol en diverse gerecyclede materialen. 
  Decoratie 

  De ene streek staat bekend om sobere producten, de andere juist om hele uitgewerkte. De etnische achtergrond van de maker is dan ook bepalend voor het type decoratie.Vaak lopen structuren en dessins enorm in elkaar over; zoals bij houtsnijwerk of borduren. Denk ook aan andere handmatig toe te passen technieken zoals tekenen, schilderen, stempelen, tie-dye en batik. 

  Meer inspiratie over deze woonstijl vind je op ons pinboard op pinterest: etnisch

  0 reacties → Woonstijl: etnisch

  Een reactie posten