• Eetbaar design

  Vroeger was het vrij gebruikelijk, om je eten te krijgen in een kom van brooddeeg. Na het nuttigen van de maaltijd at je de kom ook op. Geen afval, geen afwas. 

  In Milaan zagen wij ook verschillende projecten, waarmee je prachtige design producten kunt maken, die gewoon opgegeten kunnen worden. 
  Zo hebben Joanne Choueiri, Giulia Cosenza, Povilas Raskevicius van het Piet Zwart Institute “Rollware” ontworpen: een set laser-cut deegrollers, waarmee je eetbare borden kunt maken en decoreren. 

  Renee Boute klasse 3 heeft in het “AGF Class 3 project” afgekeurd fruit en groente omgetoverd in schalen en borden van eetbaar papier. Ook ontwierp zij een kookboek, waarin de recepten zijn gedrukt op papier van prei, uien, en andere groenten. Het papier zelf dient uiteindelijk ook gebruikt te worden in het bewuste recept. De ultieme manier van recycling. 
  Studio Lav ontwierp "designer baking": mooie piramide-achtige stempels, waarmee je je baksels kunt transformeren in eetbare haute couture, door er dessins in te drukken zoals visgraat of pied de poule. 
  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: eetbaar design

  0 reacties → Eetbaar design

  Een reactie posten