• Woonsfeer 2012|13: Stencil

  Typografie en woorden. We zijn er een beetje verslaafd aan. Allebei verzamelen we al jaren mooie spreuken, quotes en gezegdes, het liefst vormgegeven op een mooie manier. Sommige teksten kunnen je inspireren, moed geven, of af en toe zelfs een schop-onder-de-kont. Zo werkt bij mij de kreet: “pijn is tijdelijk, trots is voor eeuwig” bij het sporten altijd heel motiverend.


  Door typografie toe te passen in dessins, breng je een extra dimensie aan. De betekenis van de gebruikte woorden of symbolen gaat een rol spelen in de beleving van het dessin. Het gebruik van dergelijke dessins past in deze tijd, waarin we duidelijk gaan staan voor dat wat we belangrijk vinden. Er wordt meer gedemonstreerd. Mensen komen luid en duidelijk voor hun mening uit. In het interieur vertaalt dit zich ook naar het gebruik van teksten op producten en in dessins.
  Dat is mooi te zien in een van de thema's voor ons Trendboek voor deze winter, Stencil. Hier worden letters en woorden toegepast in hout, karton, of keramiek. Het grafische zwart-grijs-wit wordt aangevuld met craftpapier, en met enkele roze en lila tinten. Hierdoor ontstaat een stoere, en toch bijna poëtische sfeer. Teksten, schetsjes, stempels etiketten en sjablonen worden gebruikt als inspiratie voor dessins.

  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: typografie

  0 reacties → Woonsfeer 2012|13: Stencil

  Een reactie posten