• Schetsen


  Persoonlijker kan het bijna niet. Dat is een ding dat zeker is. In deze tijd van digitale fotografie, waarin we supersnel foto's en beelden naar elkaar kunnen sturen, is het maken van een tekening of schetsje nog echt iets unieks. Iets wat niet iedereen kan, waar enige oefening voor nodig is, maar ook een portie durf en lef.

  Het succes van de app drawsome, afgelopen jaar, heeft dat maar weer eens bewezen. Deze app verleidde zelfs onervaren tekenaars ertoe om snel een indruk van de werkelijkheid weer te geven. Soms kwamen hier prachtige kunststukjes langs, soms hele effectieve en originele manieren om voorwerpen uit te beelden.

  Het komt echt uit jezelf, zo'n tekening. Het is heel persoonlijk en eigen. Dat maakt het juist zo mooi. Een simpel lijntekeningetje waarin een persoon of voorwerp goed getroffen is, zegt meer dan de scherpste foto. Het laat zien hoe het afgebeelde voorwerp eruit ziet, maar vooral ook, hoe jij ernaar gekeken hebt. Wat je getroffen heeft, wat je het meest is opgevallen. En dus zegt een tekening heel veel over jezelf, en stel je je er kwetsbaar mee op.

  Juist dat is, wat schetsen en tekeningen zo aantrekkelijk maakt. Je ziet het veel, op dit moment. In tijdschriften, maar ook op websites, als dessins op keramiek, gordijnen, noem maar op. Mooie, persoonlijke interpretaties van de werkelijkheid. Puur en eerlijk. Wij houden ervan!

  Voor meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: schetsen

  0 reacties → Schetsen

  Een reactie posten