• Woonsfeer 2013: Hearthy


  Een warm welkom is fijn in deze koude tijd. Deze warme woonsfeer, die wij voorspelden voor Voorjaar en Zomer 2013, wordt gecreëerd door mooie, eenvoudige materialen te gebruiken voor sober vormgegeven producten. Vriendelijk, hartelijk, robuust en eerlijk. In een lichte, open ruimte geven accessoires in warme tinten zoals terracotta, oranje en roze de stoere materialen een zachte uitstraling.


  Er wordt gewerkt met vlakken en strepen, die echter niet altijd even precies getekend of geschilderd zijn. Verf wordt met een bijna droge kwast opgebracht, waardoor de streken een zachte rand hebben of de haren van de kwast nog in de structuur zichtbaar zijn. Een ruimte om in te leven, om te eten met vrienden en familie, om kinderen onbegrensd te laten spelen. Een woning met een groot, kloppend en warm hart.


  De woonkamer heeft een grote bank, met zachte kussens en aaibare stoffen. Kleuren worden half-transparant aangebracht, zowel op hout als op glas. Hoewel hier volop geleefd wordt, is er ook plaats voor fijne herinneringen, bijvoorbeeld in de vorm van mooie foto's.

  In eerste instantie ogen de producten in deze sfeer misschien een beetje grof. Maar er is, net als bij een mooie spijkerbroek, veel aandacht voor detail, een randje van kleur, een bijzondere afwerking of finish. Zoals een grote, stoere vent met een klein hartje.


  Hout wordt op verschillende manieren behandeld in dit thema. Ongeverfd en vergrijsd, gebeitst, versleten en afgebladderd, geborduurd of gedipt in verf, welke finish het ook krijgt, belangrijk is dat het zijn eerlijke en natuurlijke karakter behoudt. Een prima sfeer om het nog even lekker knus te maken in huis!

  Kijk voor meer thema's uit ons tweejaarlijks verschijnende trendboek voor interieur-accessoires op ons pinboard op pinterest: Co-okBook

  0 reacties → Woonsfeer 2013: Hearthy

  Een reactie posten