• Woonsfeer WX 2013|14: Lab de Luxe

  In de mode wordt gespeeld met het veranderende beeld van mannelijkheid en vrouwelijkheid. Aan de ene kant komen deze twee steeds dichter bij elkaar te liggen. Vrouwen dragen mooi gesneden mannenpakken, ontwerpers experimenteren met de mannenrok. Aan de andere kant, wordt het verschil juist uitgediept. Wat staat nu echt voor mannelijk? En wat zijn nu echt nog vrouwelijke waarden?

  Ook in het interieur zet deze zoektocht voort. In deze woonsfeer uit ons trendboek voor deze winter worden mannelijke vormen en finishes gecombineerd met hele vrouwelijke. Eenvoudige, industriële vormen gaan zij aan zij met glanzende accessoires in geglazuurd keramiek, of glossy leer. Handgeschept karton wordt gecombineerd met hoogglans papier of een mooie, metallic opdruk.

  In het kleurenpalet combineert een mengeling van diepe, warme rode en paarse tinten prachtig met stoere grijze basistinten.
  Hoewel de meeste producten vrij eenvoudig van vorm zijn en een overvloed aan ornamenten hier is weggelaten, zie je af en toe weer klassieke elementen, bijvoorbeeld in gestileerde bloemmotieven of een gecapitonneerd kussen.

  Glas, transparant of gekleurd, wordt gecombineerd met meer robuuste materialen, zoals beton, hout of aardewerk.

  Ook in stoffen wordt het contrast in structuur gezocht: geknoopte tapijten worden versierd met glanzende stenen, of zachte cirkels van bont komen door ronde gaten in satijnen stof piepen.

  Kijk voor andere thema's uit ons tweejaarlijks verschijnende trendboek voor interieur-accessoires op: Co-okBook

  0 reacties → Woonsfeer WX 2013|14: Lab de Luxe

  Een reactie posten