• Ingewikkeld

  Soms zie je ineens overal een zelfde soort techniek opduiken. Op dit moment is dat bijvoorbeeld het wikkelen van meubels en andere producten met draad, touw, garen, lint en zelfs raffia. Het is echt opvallend, hoeveel we dit de laatste tijd zien.
  Waar komt zoiets ineens vandaan? Een van de ontwerpers geeft aan, bij een “ingewikkelde” stoel, dat hier de exclusiviteit van het product niet in het materiaal zit, maar in de tijd die gespendeerd is om het product zo te bewerken. En daar zit natuurlijk wel wat in. Misschien dat we op zoek zijn naar low budget manieren om toch weer iets nieuws te maken van producten die we al hebben. Bedenken we een creatieve oplossing die in deze tijd past.
  Hoe dan ook, het levert mooie producten op, waarbij veel nadruk komt te liggen op het lijnenspel. Heel open geweven draden leveren grafische plaatjes op met mooie doorkijkjes.

  Andere weeftechnieken, waarbij verschillende materialen en kleuren gebruikt worden, creëren een nieuwe interpretatie op de ruit.
  Losse, wapperende draden hebben een bijna poëtisch effect, en doen denken aan een fijn briesje op een warme zomerse dag. En daar is niets ingewikkelds aan...
  Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: draden

  0 reacties → Ingewikkeld

  Een reactie posten