• Minimalisme in zijn puurste vorm

    Minimalisme in zijn puurste vorm - zo zou je de diverse ontwerpen die we in Parijs zagen tijdens de laatste Maison et Objet het beste kunnen omschrijven. Twee hiervan willen we er uit lichten; omdat ze ons raakten in hun bijna naakt aandoende, sobere vorm van schoonheid.


    De eerste is de Kishu Collection van de Engelse Maya Selway. Zij maakte een serie vormen, waarvan je in eerste instantie denkt, dat het tekeningen zijn. Lijntekeningen van vazen, kandelaren, schalen, waarbij de schaduwlijn niet getekend is, maar gemaakt van geoxideerd koper. Als je erom heen loopt, en de vorm op een wonderbaarlijke manier ziet veranderen, realiseer je hoe bijzonder de objecten eigenlijk zijn. Het perspectief is maar vanaf 1 standpunt “kloppend”. Van elk ander standpunt gezien, veranderen de vormen, wat een heel poëtisch gevoel oproept.



    Een andere ontwerper die met 2 en 3 dimensies speelt, is Ron Gilad. Deze Israëlische ontwerper woont en werkt momenteel in New York. Hij maakt ook objecten die uit lijnen bestaan. Zijn vormen doen denken aan tekeningen in perspectief. Door meerdere objecten in een rij na elkaar te plaatsen, en elke vorm licht te veranderen, ontstaat er een soort beweging in zijn beelden. Ook hier krijg je de neiging er eindeloos omheen te blijven lopen, zo fascinerend is het spel van lijnen.

    Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: lijnen

    0 reacties → Minimalisme in zijn puurste vorm

    Een reactie posten