• Kerst 2012: goud en natuur

    Terwijl wij druk bezig zijn met de productie van het trendboek voor Winter | Kerst 2014 willen we jullie graag een aantal kleuren laten zien, die voor aanstaande winter belangrijk zijn. De eerste is een kleurkaart uit ons Winter | Kerst trendboek voor 2012: Aurora. Een sfeer waarin goud en natuur een belangrijke rol spelen.



    Juist in deze onrustige financiële tijden wordt goud weer meer gewaardeerd. Ook in interieurs zie je dat terugkomen, en zeker met de kersttijd in het vooruitzicht. De rustige warme gloed die van goud uitgaat, laat zich prachtig combineren met natuurlijke materialen zoals takjes en bladeren. De natuur staat immers ook onder druk. En wij mensen, wij waarderen dingen waar niet veel van is, vaak extra. Schaarste maakt geliefd...



    De hernieuwde aandacht voor warme gele en gouden tinten lijkt dan ook bijna vanzelfsprekend. Het levert een heel mooi, natuurlijk en sfeervol kerstgevoel op. De natuurlijke gele en bruine tinten komen prachtig tot hun recht met gloedvolle accenten van stralend goud. Natuurlijke structuren worden versterkt door een gouden accent, of leveren inspiratie voor ragfijne, gehaakte of geborduurde bloem- en bladmotieven. Prachtige fijne, geschilderde, getekende of gestempelde fragiele bloemen en takjes vormen subtiele, licht klassieke dessins. Daarnaast laten bloemen en natuurlijke materialen zich prachtig vertalen naar aardewerk, kaarsenhouders, of figuratieve decoraties. Als natuurlijke dessins in glas, geborduurde stof, kant of keramiek worden verwerkt, komen ze nog meer tot leven.

    Meer inspiratie naar aanleiding van dit blog vind je op ons pinboard op pinterest: kerst: goud en natuur

    0 reacties → Kerst 2012: goud en natuur

    Een reactie posten